U bent hier

Reiskrant

Heb je een vlotte pen of mogen wij je interviewen? Kun je goed fotograferen? Ben je een tekenwonder? Maak je cartoons? Of hou je een reisdagboek bij?
Wegwijzer is op zoek naar talent. Heb je zin om mee te doen?
Stuur dan een mail naar lut [at] wegwijzer.be

Promoteam

Vrijwilligers in het promoteam zijn, samen met onze communicatiemedewerker, het uithangbord van Wegwijzer. Je helpt flyeren op locatie, je werkt mee aan promotiecampagnes en hebt persoonlijk contact met interessante reizigers. Voel jij je geroepen als toekomstige promogirl/boy van Wegwijzer? Contacteer dan marjolein [at] wegwijzer.be.  

Telefoneer met interessante reizigers

Wegwijzer verzamelt jaarlijks heel wat reisverslagen van andere reizigers. Nu zijn we op zoek naar iemand die anderen een duwtje in de rug kan geven om een reisverslag te schrijven. Als vrijwilliger heb je telefonisch contact met leden en interessante reizigers. We zoeken iemand die op een enthousiaste en vlotte manier mensen kan aanzetten tot actie. Je staat in voor het onderhouden van het persoonlijk contact en het gestructureerd bijhouden van hun antwoord of opvolging. Sociaal, mondig en vriendelijk zijn een must. Voeling met de reiswereld is een pluspunt. Meer info bij info [at] wegwijzer.be 

Administratieve hulp in de reisbib

We zoeken iemand die vrij vlot met een computer kan werken om te helpen met administratieve taken: invoeren van reistips in onze website, opschonen van de database van de logiestips en cijfermateriaal verzamelen uit kampverslagen. Efficiënt en nauwgezet met een computer kunnen werken is noodzakelijk. Meer info bij info [at] wegwijzer.be 

Algemene Vergadering

Wegwijzer vzw zoekt enthousiaste reizigers voor haar Algemene Vergadering, die momenteel uit 35 leden bestaat.
De Algemene Vergadering heeft het laatste woord binnen de vereniging. Jaarlijks zijn er minstens twee vergadermomenten voorzien: in het najaar [voor de goedkeuring van de begroting] en in het voorjaar [om hetzelfde te doen met de jaarrekeningen].
Maar Wegwijzer wil haar Algemene Vergadering ook echt betrekken bij het reilen en zeilen van de vereniging. De Algemene Vergadering moet de stuwende kracht worden achter een reeks vernieuwingen. Wegwijzer is bovendien erkend binnen het decreet op het Vlaamse jeugdbeleid [hoofdstuk V - Participatie en Communicatie].
Is de Algemene Vergadering iets voor jou? Laat dan iets van je horen. Spring binnen in ons informatiecentrum in Brugge, contacteer ons per telefoon of mail naar: info [at] wegwijzer.be

Focusgroep

Enkele malen per jaar komt een groepje gemotiveerde reislustige jongeren samen om ideeën en feedback te geven over de werking van Wegwijzer vzw.
Dit is zeer laagdrempelig en we verwachten geen langdurig engagement. Op de vergaderingen voorzien we telkens een hapje en een drankje en alles verloopt in een gemoedelijke sfeer. Afhankelijk van de samenstelling van groep vinden de bijeenkomsten plaats in Brugge of in Gent. Wil jij wel eens je mening geven over Wegwijzer? Laat het ons weten via jeugd [at] wegwijzer.be.