U bent hier

Reisfiche

Land
 • Oostenrijk
Jaar
 • 2016
Reisperiode
 • 25-31/5
Traject
 • Wenen, Oostenrijk
Thema
 • Cultuur
 • Citytrip
Logiesvorm
 • Hotel
Transport
 • Vliegtuig
 • Trein
 • Bus
 • Boot
 • Openbaar vervoer
Inleiding

Hallo, ik ben Bert, een single man van eind de dertig, gek van reizen, van Italie en van de combinatie natuur/cultuur (met de nadruk op cultuur). Ik heb een eigen website, www.reisboei.be, samen met m'n broer Wim, waarmee ik meestal op reis ga. Als ik reis, kies ik steevast voor de combinatie cultuur en natuur. En lekker eten mag ook niet ontbreken natuurlijk! En avontuur! Want reizen is voor mij uit je comfort zone treden en dingen doen die je nog nooit gedaan hebt, plaatsen bezoeken waar je nog nooit geweest bent en misschien nooit meer zult komen, nieuwe culturen, geuren en indrukken opsnuiven in al die landen en steden veraf en dichtbij, en blij worden door boeiende ontmoetingen met locals of door net een lange natuurwandeling te maken waarbij je urenlang niemand tegenkomt op je pad, en ten volle genieten van een heerlijke maaltijd of een prachtige zonsondergang. Kortom, reizen is avonturen beleven en mensen ontmoeten. En foto's nemen!

Wenen past perfect in dat plaatje en stond dan ook al lang op het verlanglijstje van 'nog te maken citytrips'! Een overdaad cultuur (met kerken als Stephansdom en karlskirche en de Abdij van Melk, met musea als het Kunsthistorische Museum, Albertina Museum en Leopoldmuseum, met paleizen als Schloss Schonbrunn en Schloss Belvedere, met concerten in Schloss Schonbrunn (Zomernachtconcert met Wiener Philharmoniker), Hofburgkapelle (Wiener saengerknaben) en het Konzerthaus (Wiener Symphoniker) en met creaties van de Weense architect Hundertwasser zoals het Kunst Haus Wien), een beetje natuur (Schloss parken, Donau opvaart van Spitz naar Melk, het Prater), enkele attracties (zoals Ringstrasse tramtour, Danubeturm, DDSG Danube boottocht en het Ferris rad) en heerlijke (klassiek Weens) eten in bekende etablissementen als Hollerei (Veggi), Griensteidl, Landtmann en Griechenbeisl, en desserts als Sachertorte en Apfelstrudel stonden op het menu van onze 7-daagse trip naar Wenen, hoofdstad van Oostenrijk, voormalige Keizerstad van de Habsburgers, de muzikale hoofdstad van Mozart en Strauss & de stad van koffiehuizen en Sachertorte.

Wat maakt Wenen nu zo bijzonder? Wenen wordt gepromoot als de hoofdstad van de (Klassieke) Muziek (Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Familie Strauss, Schonberg, Webern en Berg waren bekende inwoners van Wenen) en heeft een zeer rijke en woelige geschiedenis waarin de Habsburgers een voorname rol speelden. Bovendien maken haar wondermooie historische en eigentijdse architectuur (in het bijzonder haar barokke paleizen), haar groene longen en hinterland, haar culinaire geneugten (koffiehuizen en heerlijke desserts) en de vele (top)musea, van Wenen een stad die het bezoeken meer dan waard is.

Dit reisverslag start met een summier reisschema. Dan volgt een hoofdstuk 'Praktische Beslommeringen' (Reisvoorbereidingen, Ideale Reisperiode, Lectuur doornemen, Boeken van vluchten, accommodatie & (muzikale en andere) uitstappen, Formaliteiten, Praktisch Financieel, Transport, Checklist, Overige Tips) en over 'Muzikale & andere activiteiten' ga ik in een apart hoofdstuk heel wat dieper op in. Over de hoogtepunten van Wenen (Geschiedenis & Habsburgers, (Klassieke) Muziek, Architectuur, Natuur, Paleizen, Musea & Gastronomie) spreek ik in de hoofdstukken 'Wat maakt Wenen nu zo bijzonder?' en 'Mijn top tien lijst van zeker doen en zien in Wenen'. Afsluiten doe ik naar gewoonte met het 'Reisverslag dag-per-dag' dat ik kort gehouden heb.

Veel leesplezier gewenst met dit reisverslag en een fantastische reis naar Wenen !!!

Bert

Verslag

>> SCHRIJF ZELF EEN REISVERSLAG EN WIN EEN PRIJS

           Schrijf een reisverslag, bezorg het aan Wegwijzer en win een prijs!

Word lid van Wegwijzer en krijg toegang tot dit verslag

Word Wegwijzer-lid nummer 10536 en geniet meteen van alle voordelen
Wegwijzer lidmaatschap | (€30 per jaar)Online account | (gratis)
Reisverslagen & Dossiers downloadenjaneen
Abonnement op de Reiskrant | 4 keer per jaar ons magazine in je busjaneen
Toegang tot de Reisbib | de grootste collectie reisgidsen en kaarten van het landja neen
Vraag stellen & Zoekertje plaatsen | bvb. om Reisgenoot te zoekenjaja
Korting bij VAB / JOKER / CEWE /...janeen
Bekijk alle kortingenLID WORDEN >REGISTREREN >