U bent hier

Denk je aan een lange reis en heb je vragen over hoe je eraan begint?

Onze infoavond maakt je plannen voor een lange reis concreter!

Op zaterdag 9 november 2019 gaat onze jaarlijkse infoavond 'Lang op Reis' door in Gent.

Tijdens een persoonlijk gesprek met 20 ervaren reizigers is er tijd voor al je vragen over een bepaald land, reisverzekering, budget, transport, route, papierwerk, vrijwilligerswerk…

Extra! Twee spraakmakende beeldreportages van doorgewinterde reizigers.

 

Het bezoeken waard?

Stel je vragen aan reizigers met elk minstens 6 maanden reizen en 10 landen op hun teller.

Ook algemene, niet-landgebonden informatie. Do's & don'ts van reizigers, voor reizigers.

Arriveer met vragen, vertrek (op reis) met goesting en zelfvertrouwen!

PRAKTISCHE INFO

Datum: Zaterdag 9 november van 18 tot 22 uur.

Plaats: Loods 25, Vissersdijk 1, 9000 Gent
(lage, rode gebouw van Gentse Roei- en Sportvereniging)

Prijs: 10 euro; (GRATIS voor jongeren tot 31 jaar)

Programma 2019 in volle bloei.

PROGRAMMA

Hanne & Jonathan

Van dromen tot vriendschap voor het leven

Zonder plan noch terugvlucht, maar met veel dromen en hun rugzak vol reisgidsen vlogen Hanne en Jonathan naar Buenos Aires. Eenmaal daar ontdekten ze het uitgebreide busnetwerk, kozen ze ervoor om met hun toen nog zeer beperkte Spaans te liften en ontmoetten ze zo vooral ongelooflijk mooie mensen. Ze maakten prachtige meerdaagse trektochten en zagen de mooiste landschappen en dieren. Ze deden vrijwilligerswerk en maakten vrienden voor het leven.

Reisroute: Argentina – Chile –  Peru – Ecuador – Bolivia – Colombia

Periode: oktober 2017 – september 2018

Vervoer : bus, liften, vliegtuig, auto, boot, te voet

Danielle & Geert

Een wereldreis: ‘Het mooiste wat we onze kinderen konden geven.’

Na hun wereldreis in 2005 was het voor Danielle en Geert glashelder: als ze ooit kinderen krijgen, willen ze met hen de wereld rond. Op 1 juli 2018 vertrokken ze voor 10 maanden met hun twee dochters Julie (11) en Emilie (9). ‘We hebben er samen als gezin een zinvolle en leerrijke periode van gemaakt. Het was geweldig om de kinderen met al die culturen en godsdiensten, natuur en wereldkeuken kennis te laten maken. De dierenwereld, zowel op het land als in het water, zal hen altijd bijblijven. Op reis leer je veel van wat je later ook nodig hebt: talen spreken, contacten leggen, initiatief nemen, risico’s inschatten, onderhandelen, doorzetten en problemen oplossen.’

Reisroute: Mauritius – Zuid Afrika – Namibië – Zuid Afrika – Lesotho – Zuid Afrika – Hong Kong – Maleisië – Singapore – Maleisië – Hong Kong – Nepal – Hong Kong – Indonesië – Australië – Tasmanië – Nieuw Zeeland – Chili – Paaseiland – Chili – Peru – Colombia – Mexico – Cuba – Mexico – Ecuador – Galapagoseilanden – Ecuador – Peru – Spanje

Periode: juli 2018 – april 2019

Vervoer: vliegtuig, huurauto, bus, taxi, boot

Bregt & Karen

Een jaar op reis… of doe toch maar 2!

 "En hoe was ‘t?" Eén van de meest gestelde vragen sinds onze terugkomst.
Wel, als we daar in 1 woord op willen antwoorden: verrijkend!
Als je net zoals Bregt en Karen houdt van buiten de lijntjes kleuren, je mannetje staan in deze onbekende grote wereld en toch zoveel mogelijk cultuur opdoen zonder te veel problemen met de locals, kom dan zeker een babbeltje slaan met hen. Ze nemen je mee op een avontuur vol plezier, levenslessen, tegenslagen en fun!

Reisroute: China - Nepal - Vietnam – Thailand - Filipijnen  - Indonesië - Australië (eerste jaar WHV) - Indonesië met heen & weer vlucht Singapore voor verlenging visa Indonesië - Sri Lanka – India - Zuid Afrika - Australië - Indonesië - Parijs

Periode: September 2017 - Juli 2019

Vervoer: lokaal transport zoals moto (gekocht in Vietnam, gehuurd in India), metro (China & Singapore), brommertjes (Thailand, Indonesië, India, Filipijnen), huurauto (Zuid-Afrika), tuktuk (Sri Lanka), 4WD (gekocht in Australië). Van land naar land per vliegtuig.

Sara & Kristoffel

Met 3 jongens naar Zuidoost-Azië en Nieuw-Zeeland.

Het was een vrij impulsieve beslissing die Sara, Kristoffel en hun drie zonen van 9, 8 en 6 jaar vier maanden deed reizen. Ze reisden in zes landen in twee continenten. ‘Die landen met elkaar vergelijken zou afbreuk doen aan hun eigenheid en schoonheid. Het is een prachtige reis geworden! Niet alleen beleefden we als gezin onvergetelijke en unieke momenten, we leerden ook door de ogen van onze kinderen naar de wereld kijken.’ De kiem is gelegd bij hun kinderen. Maar ook bij hen kriebelt het om verder te ontdekken. Lang op reis én met kinderen, vinden ze dé cocktail voor een onvergetelijk avontuur met unieke herinneringen! Een aanrader!

Periode: januari tot april 2019

Reisroute: Thailand – Laos – Cambodja – Maleisië - Nieuw Zeeland (Noordereiland) – Singapore

Vervoer: vliegtuig, boot, openbaar vervoer (bus, trein), tuktuk, taxi (Uber, Grab), huurwagen

Karoline & Dries

Centraal-Azië met 4x4 en 3 leerplichtige kinderen

De reis naar en terug uit Centraal-Azië was niet het proefstuk van Karoline en Dries. Ze maakten met zijn twee al een lange reis. Later deden ze dat over met hun drie kinderen: van Zuid- naar Noord-Amerika. In 2018 stond hun Toyota Hilux opnieuw klaar voor hun volgende trip. Dit keer trokken ze met hun 3 kinderen (12 ,10 en 7 jaar) via Rusland naar Mongolië. Van daar volgden ze het spoor van de zijderoute. Die route bracht hen via de Stanstaten, met als hoogtepunt de Pamir Highway, in Iran, waar ze drie maanden bleven. Uit Azerbeidzjan reden ze door Georgië naar Armenië. Omdat de strenge winter maar bleef duren, besloten ze een maand in Sri Lanka te ‘overwinteren’. Ze pikten hun voertuig weer op en zetten hun weg verder via Turkije naar Griekenland en de overige Balkanlanden. De reis ging voornamelijk over onverharde wegen en was doorspekt met prachtige natuur en boeiende culturen.

Reisroute: Rusland – Mongolië - … - Iran – Azerbeidzjan – Georgië – Armenië – Sri Lanka – Turkije - Griekenland

Periode: juli 2018 – augustus 2019

Vervoer : 4 x 4, vliegtuig

STEL JE OOK KANDIDAAT

Ben je het voorbije jaar terug van een lange reis (minstens 6 maanden)? Dan is dit het geschikte moment om je ervaringen te herkauwen en andere reizigers met je info, geestdrift en praktische tips over de streep te trekken om ook te vertrekken.
 
We zoeken mensen met diverse ervaringen: koppels, solo-reizigers, overlanders, fietsers, RTW-ers, ouders met kinderen,… die samen in zoveel mogelijk continenten van deze planeet hebben gereisd.
Zin om mee te doen? Stuur een mailtje met in het kort je reisverhaal naar filip [at] wegwijzer.be

HOE ER GERAKEN?

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer:

Regelmatig bussen vanaf het station Gent-Sint-Pieters, deze stoppen recht tegenover de locatie.
Lijn 41 of lijn 43.

Bereikbaarheid met de auto:

E40 vanaf Oostende > afrit 13 (Drongen) > Volg N466 en Zuiderlaan naar de bestemming > Sla rechtsaf
E40 vanaf Brussel > volg R4 > Neem afrit Drongen > Volg de Zuiderlaan naar uw bestemming > Sla rechtsaf
E17 vanaf Antwerpen > volg R4 > Neem afrit Drongen > volg Zuiderlaan naar de bestemming > Sla rechtsaf

Parkeergelegenheid:

• Parking van 35 plaatsen op het domein.
• 50 plaatsen aan de overkant van de Oude Leiarm (op 50 meter van het clubhuis).
• Parkeergelegenheid aan de Watersportbaan.
• Parking van de Blaarmeersen.

Bijlagen: