U bent hier

Digitale Workshops

Door de coronacrisis gaan workshops op dit moment enkel digitaal door (gratis)! 

Bij de voorbereiding van een buitenlands kamp komt heel wat kijken

Misschien weet je niet goed waar te starten, of heb je hulp nodig om goeie beslissingen te kunnen nemen. Onze medewerkers en vrijwilligers komen graag naar je toe (in je eigen lokaal) met unieke workshops, gemaakt op jullie maat.
 

Buitenlands Kamp voor Dummies

Kickstart de voorbereiding van je Buitenlands kamp

Je moet een buitenlands kamp voorbereiden, maar je weet niet goed hoe je moet beginnen. Dat is normaal!
We zetten je op weg met deze korte, maar intense sessie. We gaan samen op zoek naar het land dat het beste bij jullie wensen past.

Programma:

 • Inspiratie: we geven concrete voorbeelden van andere groepen die op buitenlands kamp gingen
 • Planning en keuzes: hoe plan je de voorbereiding en welke keuzes moet je maken qua kostprijs, reisdoel, transport, overnachting, mobiliteit, samenwerking met organisaties...
 • Kampbudget: hoeveel zal je kamp kosten? Hoe spaar je het geld bijeen en hoe kan je geld loskrijgen van je gemeente? Leer de geheimen van financiële acties!
 • De papierberg: welke papieren heb je nodig (paspoort,verzekeringen, medische documenten...) en wat doe je als je papieren kwijt bent?
 • Doorverwijzing:  er zijn vele tientallen organisaties die groepsreizen organiseren. Als je niet alles zelf wilt doen, verwijzen we je graag door naar een geschikte partner.

"Wij kregen de vorming 'Buitenlands kamp voor Dummies'. Deze was van begin tot eind zeer boeiend, er werd heel wat praktische info gegeven. Veel deelnemers leerden heel wat bij, vooral over het feit dat ze bij jullie terecht kunnen voor allerhande hulp. Ook de info over Jint en bijhorende subsidies was nieuw voor velen. De workshop heeft veel van onze deelnemers ook aangespoord om eens serieus te gaan nadenken over het organiseren van een buitenlands kamp. " (Marie D. , KSJ)

Reisbib op wieltjes

Het juiste materiaal om een kampplanning te maken

Heb je een geschikte bestemming gekozen? Goed zo!
We komen graag bij je langs met onze mobiele bibliotheek. We stellen je bestemming voor met foto's en ervaringen. We brengen ook kampverslagen, tijdschriften, boeken en kaarten mee en begeleiden je door het proces van het zoeken naar transport, overnachtingsplaatsen, wandelroutes en activiteiten. Tussendoor geven we tips over geld, eten, cultuur...

Tegen het einde van de sessie maken we samen een haalbare dagplanning op. Daarna weet je wat je nog wel en niet moet vastleggen.

Deze sessie bespaart je gegarandeerd vele uren werk!

De "Everywhere-we-Go" Landenkiezer

Een voorstelling van de geschikte kandidaat-landen

Een bestemming kiezen is niet zo eenvoudig als het lijkt.
Een land kiezen op basis van een buikgevoel of willekeur raden we sterk af! Het land moet passen bij jullie budget en voorkeuren qua transport, overnachting en activiteiten, maar je moet je ook rekening houden met minder voor de hand liggende zaken zoals je voorbereidingstijd, het klimaat, muggenseizoenen, massatoerisme...

 • We putten uit onze ruime ervaring om na een groepsgesprek enkele landen of streken aan te raden (binnen Europa).
 • We bekijken samen een korte fotoreeks van de geselecteerde landen en overlopen de  landenfiches.
 • Aan het eind van de sessie kan je de knoop doorhakken of beslissen om over 2 bestemmingen wat meer info te vragen in een volgende sessie: Reisbib op wieltjes.

Praktische info

 • 2-4 uur per sessie
 • 30 euro* (momenteel digitaal en dus gratis)
 • minstens 4 leiding, leiding in spé of leden 

Workshops zijn gratis als ze plaatsvinden in de reisbib van Wegwijzer vzw (Beenhouwerstraat 9, 8000 Brugge). Dit is 1 van de grootste reisdatabases in Europa. Je vindt er duizenden reis-en kampverslagen, wandelkaarten, reisgidsen,... EN er is plaats om te werken aan je kampvoorbereiding met begeleiding door onze ervaren medewerkers. 

Na je kamp kan je meedoen aan de kampverslagenwedstrijd van Wegwijzer. Niet alleen help je hierbij andere groepen met hun voorbereidingen voor een buitenlands kamp, je kan er ook fantastische prijzen mee winnen, die tot wel 1000€ waard zijn!

Workshop aanvragen

050 337 588
jeugd [at] wegwijzer.be of aaron [at] wegwijzer.be 
Facebook: Aaron van Wegwijzer

 

Hou er rekening mee dat er zeer veel aanvragen zijn. We kunnen niet op alle aanvragen ingaan. De weekends zitten meestal snel volzet. Weekavonden of woensdagnamiddag passen vaker wel.
Als je flexibel bent qua dag en uur kan je ook heel kort vooraf een workshop boeken.