U bent hier

Hoe zorgen de vogels er voor dat wij mensen nog steeds op aarde rondlopen?

Ontdekkingsreizigster, ontwikkelingssamenwerkster en dansantropologe Lene Van Steenwinkel neemt je mee naar de wortels van het mens-zijn. Via woord, beeld en oefeningen deelt ze wat ze leerde van de inheemse culturen waarbij ze leefde en danste. Een zinnenprikkelende vertelavond over vooruitgang en verlies, het belang van (dans)rituelen en verhalen en hoe we kunnen thuiskomen in onze eigen natuur.

"The real voyage of discovery consists, not in seeking new landscapes, but in having new eyes."

Zaterdag 30 november van 19u30 – 21u30 in de reisbib van Wegwijzer (Beenhouwersstraat 9, BRUGGE)

Leden van Wegwijzer: gratis

Jongeren onder 26 jaar: gratis 

Niet-leden: 5 euro

Vooraf inschrijven (en betalen) via de oranje knop!

Lene danste de wereld rond, op zoek naar de wortels van het mens-zijn en de helende kracht van verhalen, dans- en overgangsrituelen. Ze leefde 5 maanden bij de Aymara in het Andesgebergte en 6 maanden bij Melanesische tribes in de Grote Oceaan. Haar reisblog werd door duizenden mensen wereldwijd gelezen. Vele aspecten vielen niet met woord of beeld over te brengen en daarom richtte ze de organisatie Kula Dance op. Via dansceremonies, vrouwencirkels, mythologieën, archetypes en bosbaden brengt ze ons, westerlingen, opnieuw in verbinding met ons lichaam, gemeenschap, natuur en cultuur.

Lene studeerde Sociaal-Cultureel Werk, Ontwikkelingssamenwerking, Art of Mentoring, Keltisch Sjamanisme en huidig Dans- en Bewegingstherapie.

Zaterdag 14 december van 19u30 - 21u30 in Treck Hostel (Groendreef 51, GENT)

toegang: 5 euro (ter plaatse betalen, zonder vooraf in te schrijven)

Deuren open om 19u