U bent hier

De Brugse fotografe Elisabeth Callens reist het liefst op haar eigen tempo, intuïtief en in afgelegen en moeilijk bereikbare gebieden. Voeg daar nog extreme temperaturen aan toe, en haar avontuur is compleet. In 2017 reisde ze van de barre kou in Siberië tot de extreme hitte van de woestijnen van Jordanië en Oman. Het temperatuurverschil van 100°C wilde ze aan den lijve ondervinden en vastleggen op de gevoelige plaat. Dat haar gevoelloze vingers – ondanks de drie paar handschoenen – moeite hadden om de ontspanknop van haar fototoestel in te drukken, vergat ze al snel door de adrenaline.

Veel reisvoorbereiding is niet aan haar besteed. Een land leert ze liever kennen door te ervaren, eerder dan gidsen te doorbladeren. De Siberische temperaturen van min 56 graden trotseerde ze met een slee, ideaal om te stoppen bij plaatsen die haar fotografisch hart verwarmden. Bovendien was diezelfde slee vaak aanzet tot gemoedelijke conversaties en eettaferelen bij de plaatselijke bevolking ‘die niet begrepen wat een Belgische daar moederziel alleen komt zoeken.’

Elisabeth geeft toe dat ze tijdens haar reizen socialer is tegen locals dan tegen andere toeristen. Ver weg van de toeristenpaden blijft ze graag meerdere maanden hangen op dezelfde plaats, om vrijwilligerswerk te doen en fotoreeksen te maken. Het resultaat van deze reis en andere fotografische avonturen in Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Mongolië en Moldavië giet ze in een inspirerende presentatie, met de nodige aandacht voor de praktische kant van reisfotografie.

Vrijdag 22 november van 20 tot 22 uur in de reisbib van Wegwijzer

Leden van Wegwijzer: gratis

Jongeren onder 26 jaar: gratis 

Niet-leden: 5 euro

Vooraf inschrijven (en betalen) via de oranje knop!