U bent hier

  • Afstand: 21 km
  • Provincie: Namen
  • Situering: Het Ardense Bergenpad = Le Sentier GRT des Monts d’Ardenne = le SMA
  • Info OV: Jemelle NMBS ligt op de lijn Brussel-Zuid – Namen – Aarlen. Treinen om het uur. Marche NMBS ligt op de lijn Luik – Marloie. Tijdens de week: treinen om het uur. Tijdens het weekend:  treinen om de twee uur.

door FVdR

Opnieuw een ‘treinwandeling’. Via de RAVEL terug naar Rochefort.  Verder langs de GR 577 tot Marche. Referentiepunt 24: samenkomst met de GR 151 (Tour du Luxembourg Belge).  Afstand tot Marche NMBS (via N856): 750 meter.

Het Ardense Bergenpad of Le Sentier GRT des Monts d’ Ardenne of le S.M.A.
De SMA is een thematische langeafstandsroute die ‘de drie hoogste bergen van België’ aandoet. De route loopt loopt van de Croix Scaille (504 m) via de Baraque Fraiture (652 m) naar de Botrange (694 m). Het pad is een aaneenschakeling van al bestaande GR‘s en is volledig bewegwijzerd, met uitzondering van de eerste etappe van Gedinne tot de Croix Scaille. De totale afstand is 225 km (aanlooproutes niet inbegrepen). Het volledige traject wordt in de twee richtingen beschreven in een aparte Franstalige topogids  ‘Le Sentier GRT des Monts d’Ardenne’ (D/2019/5210/3 - ISBN: 978-2-930488-24-0). Door zijn aard kent de S.M.A. relatief veel samenkomsten en splitsingen. Het is dan ook aangewezen om je er na elke kruising van te vergewissen dat je op de juiste GR zit. Het kan daarom handig zijn om zich de afzonderlijke topogidsen aan te schaffen.