U bent hier

Denk je aan een wereldreis, dan heb je vast vragen over hoe je eraan begint.

Onze infoavond maakt je plannen voor een lange reis concreter.

Op zaterdag 1 december 2018 gaat onze jaarlijkse info- en ontmoetingsavond 'Lang Op Reis' door. 

Met 25 informanten en twee spraakmakende beeldreportages is het een klassieker onder de jaarlijkse activiteiten van Wegwijzer.

Iedereen die nog met vragen - van algemeen tot heel concreet - zit over een langdurige reis, kan terecht bij onze 'ervaringsdeskundigen': doorgewinterde reizigers met minstens een half jaar reisbelevenissen op zak.

PRAKTISCHE INFO:

Datum: Zaterdag 1 december van 18 tot 22 uur.

Plaats: Loods 25, Vissersdijk 2, 9000 Gent
(lage, rode gebouw van Gentse Roei- en Sportvereniging)

Prijs: 10 euro; (GRATIS voor jongeren tot 31 jaar)

Download hier de programmabrochure 2017.

INFORMANTEN:

Doorlopend van 18 tot 22 uur: ontmoet en praat met informanten die net terug zijn van hun lange reis.
Hieronder vind je de 25 informanten die de hele avond ter beschikking staan om jouw vragen te beantwoorden:

Informanten 2017:

 

Emma & Thomas

9 maanden in den vreemde.

Emma en Thomas kennen elkaar al van de lagere school. Na hun studies vertrokken ze voor 9 maanden samen op reis. Emma ging 2 maanden eerder om vrijwilligerswerk te doen in Nepal. Van daar trokken ze samen door een pak Aziatische landen, Australië en Nieuw-Zeeland. De terugweg naar Moskou deden ze met de Transsib.
"Het was de beste beslissing van ons leven", vinden ze. "Zelf hebben we veel tips en goesting gekregen op de infoavond van Wegwijzer. Nu hopen we dat we andere, toekomstige wereldreizigers op weg kunnen helpen." 
Emma en Thomas wachten op jullie, gewapend met een schitterend voorbereidingsverslag en een reflectieverslag, met onder andere de reële uitgaven.

Reisperiode:  augustus 2016 - juli 2017
Route: Nepal - Indonesië - Maleisië (Borneo) - Singapore - Australië - Nieuw-Zeeland - Thailand - Myanmar - Laos - Cambodja - Vietnam - Mongolië - Rusland
Vervoer: vliegtuig, huurwagen (Australië en Nieuw-Zeeland), bus, trein, brommer,... 
Bloghttps://www.tangatanga.com/onderweg-met-emma-en-thomas/

 

Laura & Ben

Route du Monde

Midden 2016 begonnen Laura en Ben aan hun Route du Monde. Met kriebels in de buik stapten ze op het vliegtuig en die kriebels zijn nooit helemaal weg gegaan. Ze rolden van het ene avontuur in het andere, namen mensen mee op hun ontdekkingen, stonden stil bij eeuwenoude gebouwen, versleten hun bergschoenen in ontelbaar veel nationale parken, sliepen op matrassen in hostels/airbnb's/campervan,...
Kortom een parel van een reis waarbij cultuur, natuur en een portie gezonde adrenaline elkaar afwisselden. Ze hebben een rugzak vol ervaringen, handige tips en tricks, verborgen plekjes,... om jullie op weg te helpen.

Reisperiode: juni 2016 - mei 2016
Route: Bangkok - Vietnam - Laos - Cambodja - Indonesië (Bali & Lombok) - Nieuw-Zeeland - Patagonië - Chili - Bolivië - Peru - Colombia - Nicaragua - West-Canada
Vervoer: vluchten, openbaar vervoer, brommer/moto, campervan (NZ), auto (West-Canada)
Blogwww.routedumonde.be

 

An & Peter 

De avonturen van Peter en An in Zuid-Amerika en Oceanië

Compleet onvoorbereid vertrokken ze, met enkel een heenticket naar Buenos Aires, Argentinië. Dit zou het begin worden van een jaar vol ontmoetingen, prachtige streken, niet te evenaren ervaringen, de nodige moeilijkheden, maar vooral onvergetelijke herinneringen.
Ze kochten en verkochten drie auto's, stippelden hun routes ter plaatse uit en namen soms een break door vrijwilligerswerk te doen. Ze kregen zeer veel bruikbare tips via de informanten op Reismarkt en de infoavond en willen nu heel graag helpen bij het geven van 'het laatste duwtje' aan anderen.

Reisperiode: februari 2016 - februari  2017
Route: Argentinië - Chili - Bolivia - Peru - Nieuw Zeeland - Australië
Vervoer: auto gekocht in Chili - campervan gekocht in Nieuw Zeeland en Australië
Blog: geen, dat is extra tijd om te genieten!

 

Stijn Van De Vijver

12 maanden focus op natuur en avontuur in 3 continenten

Vorig schooljaar nam Stijn een jaar loopbaanonderbreking om zijn grote droom te realiseren: een jaartje reizen rond de wereld. In Azië, Oceanië en Zuid-Amerika lag de focus voornamelijk op het (al wandelend) ontdekken van de prachtige natuur (bergen, regenwouden, natuurparken, vulkanen...) en hier en daar werd dit aangevuld met adrenalineboosts. Een mooie afwisseling tussen eigen vervoer en openbaar vervoer, kamperen en hostels, alleen reizen en met compagnie zorgde voor een unieke en nooit meer te vergeten ervaring!

Reisperiode: juli 2016 - juni 2017
Route: Laos - Cambodja - Indonesië - Australië - Nieuw - Zeeland - Argentinië - Chili - Bolivië - Peru
Vervoer: openbaar vervoer - vluchten + huurwagens in Australië, Nieuw-Zeeland en Chili
Blog: www.stopthinkingstartwandering.com

 

Stefaan Meulyzer

One way naar Azië en Australië

Na het lezen van het inspirerende "Cycling home from Siberia" was het idee om een lange reis te maken, bij Stefaan nooit meer uit het achterhoofd verdwenen. Eind 2015 hakte hij de knoop door en na een half jaartje plannen en reikhalzend uitkijken naar de start van zijn tijdskrediet, vertrok hij op zijn eentje met een one way-ticket naar Ho Chi Minh, Vietnam. Van het vooraf zorgvuldig uitgekiende reisplan kwam weinig in huis. Maar een fijne, verrijkende en boeiende reis werd het zonder meer. Stefaan vertelt je met plezier alles over zijn reiservaringen. Over toeristische hoogtepunten, zoals de grottentochten in Vietnam, de trekkings in de Himalaya en de duiksessies in het Great Barrier Reef. Maar ook over minder mainstream toeristische avonturen, zoals een boeddhistische stiltemeditatie in de Kathmanduvallei, of zijn rol in een Chinese TV-commercial voor kokosmelk.

Periode: maart 2016 - maart 2017
Route: Vietnam - Oost- en midden Australië - Indonesië (Bali, Lombok en Flores) - Nepal - India (Uttar Pradesh) - China (Yunnan) - Myanmar - Thailand - China (Shanghai)
Vervoer: allerhande
Blog: www.prepyourtrip.com en www.verneproject.weebly.com en instagram alias @prepyourtrip

 

Bart Vandewalle

Héél véél lange fietsreizen.

Na een eerste fietsreis van thuis naar India kwam Bart tot de conclusie dat “de wereld langzaam aan je voorbij zien glijden” een verslavende sensatie is. Het eenvoudige leven met 4 tassen en een tent, de ontmoetingen, de landschappen, het budget, de rust, de verschillende culturen en overal met open armen ontvangen worden hebben ervoor gezorgd dat hij steeds teruggrijpt naar zijn fiets om op reis te  gaan.
Hij legt je met plezier uit dat ‘’de moeilijkheid om van Vilvoorde naar Hongkong te gaan, niet is naar Hongkong gaan, maar weggaan uit Vilvoorde” (Jacques Brel, 1971). Hij legt je ook met plezier uit dat het belangrijkste duwen is; dat de rest vanzelf komt.

Periode: Meerdere lange fietsreizen.
Route: Onder andere 2008: Warschau - Peking: Oekraine, Rusland, Kazachstan, Kirgizie, China. noordelijke zijderoute, Laos, Thailand (18000km); 2009: Wit- Rusland en Polen (2500km); 2012:New York- Bueonos Aires: VS, Mexico tot Panama, Colombia tot Argentinië (16000 km); 2014: Transcanada, Vancouver - Quebec (6500km); 2015: Anchorage - San diego : Alaska, Canada, Vancouver Island, VS 2015 (6000km); 2016: Egypte - Malawi: Egypte, Soedan, Ethiopie, Kenia, Oeganda, Rwanda, Tanzania, Malawi (8000km).
Vervoer: trekkingfiets
Blog: neen

 

Simon & Sophie

Werken, reizen en surfen in Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Simon is van België, Sophie is Amerikaanse. Door hun internationale relatie kwamen ze terecht in Oceanië, waar ze de voorbije 2 jaar rondreisden en werkten. Ze probeerden steeds een leuke plek te vinden om langere periode te verblijven en te werken of te WWOOFEN en ontdekten op die manier een aantal leuke lokale geheimpjes & cultuur. Hoogtepunt van de reis was de tijd die ze doorbrachten in hun minibusje in Nieuw-Zeeland. Maar ze geven je met veel plezier ook een antwoord op meer praktische vragen zoals "Hoe vind ik in godsnaam werk zo ver van huis?", "Waar en wanneer koop ik een betrouwbare wagen?" & "Hoe zit dat met die squat toiletten in Indonesië?"

Reisperiode: Augustus 2015 - Mei 2017
Route: Indonesië - Perth - Oostkust Australië - Zuid eiland NZ - beperkt Noord eiland NZ - Indonesië
Vervoer: 2 Auto's gekocht in Australië, 1 (slaap)busje gekocht in Nieuw-Zeeland. Indonesië met de bus. 
Blog: Stopgezet na een tijdje wegens leukere prioriteiten :)

 

Stefanie Kesteloot

Van traveller naar nomade.

'Slow travel' werd het kernbegrip voor Stefanie, met een belangrijke nadruk op de mens ter plaatse. Tijdens haar reis ging ze steeds op zoek naar mogelijkheden om het lokale leven beter te leren kennen. Wanneer ze geen manier vond, ging ze verder. Op die manier kwam Stefanie tot een afwisseling van snelle indrukken en langere periodes van stilstand.

Reisperiode: april 2016 - augustus 2017
Route: Thailand - Maleisië - Nieuw-Zeeland - Fiji - Nieuw-Zeeland - België - Thailand - Vietnam - Thailand - Cambodia - Thailand
Vervoer: Trein - Tram - Bus - Liften - Scooter - Tuk tuk - Bus - Campervan - Auto - Vliegtuig
Blog: niet afgewerkt

Karoline & Dries, Myrthe (10) , Kasper (9) & Kobe (6)

Met de Toyo van Noord- naar Zuid-Amerika.

Met de Toyo als 6de gezinslid trokken Karoline, Dries, Myrthe, Kasper en Kobe van Oost- naar West-Canada en van Noord naar Zuid-Amerika. Off the beaten track op zoek naar onontgonnen plaatsjes met als motto "Er is hier niemand en toch is het even mooi als de trekpleisters." No nonsens roadtrip met drie kinderen, veel avontuur en een gezonde dosis geluk en humor.

Reisperiode: juni 2016 - augustus 2017
Route: Canada - VS - Mexico - Belize - Guatemala - El Salvador - Honduras - Nicaragua - Costa Rica - Panama - Colombia - Ecuador - Peru -  Bolivië - Chili - Argentinië - Brazilië - Uruguay
Vervoer: Eigen 4 x 4
Blogwww.tangatanga.com/met5opreis 

 

Els & Wouter, Siebe (10), Warre (8) & Otis (4)

Tijdens verschillende verre reizen van Els en Wouter met zijn twee, werd de kiem gelegd om later met hun kinderen de wijde wereld te verkennen. Drie jongens en heel wat dromen en plannen maken later, werd de knoop doorgehakt. Met zijn vijven zouden ze een stukje van de wereld gaan verkennen, 11 maand samen op weg. De Transsib van Moskou tot Beijing, trekken in Nepal, Zuidoost-Azië per openbaar vervoer, Australië en Japan met de 4WD. Nog nagenietend van dit unieke jaar gunnen ze iedereen graag een kijkje in hun droomreis.

Reisperiode: september 2016 - juli 2017
Route: Rusland - Mongolië - China - Nepal - Zuid-Thailand (Bangkok/ Ko Samed/ Ko Chang/ Ko Mak) - Cambodia - Vietnam - Laos - Noord-Thailand / Ko Samui - Maleisië / Borneo - Australië (Perth naar Broome per 4WD) - Bali - Japan.
Vervoer: openbaar vervoer - huurwagen - vliegtuig
Blog: wegzijnwij.reislogger.nl

 

Miguel & Vicky, Paulina (5 jaar)

Een jaar lang naar de andere kant van de wereld, wie droomt daar nu niet van?

Miguel woonde en werkte reeds eerder in Australië en wilde graag nog eens terug 'down under' met zijn gezin.  Ze kozen bewust voor een rustiger reistempo om ten volle te kunnen genieten van de natuur, cultuur en het stadsleven onderweg.  De walvis vormde een rode draad door hun omzwervingen, want ze wonen tenslotte in de Walvisstraat.

Reisperiode: augustus 2016 - juli 2017
Route: Bali (6 weken), Australië (15 weken), Nieuw Zeeland (13 weken), Cook Islands (3 weken), Singapore (2 weken), Maleisië / Borneo (6 weken), Sri Lanka (4 weken)
Vervoer: 20 vluchten, 5 maanden camper, en voor de rest openbaar vervoer.
Blogwww.tangatanga.com/walvisopreis

 

Patricia & Maarten, Thor (10) & Jiske (6).

Zuidoost-Aziëreis

De grote lijnen lagen vast: in Thailand zouden ze enkele weken lesgeven in een afgelegen schooltje en in de Filipijnen zouden ze een neef opzoeken die er woont en werkt. Al de rest zouden ze op eigen tempo doen, rekening houdend met de noden van elk gezinslid. Ze gingen op zoek naar de beste plekjes en de leukste uitdagingen. Ze verrijkten zich met een mengeling van cultuur, natuur, geschiedenis, avontuur. Ze namen tijd om mensen te ontmoeten en hun interesses te voeden. Ze proefden van het leven op een andere manier, en dat smaakte naar meer.
"Onze grootste uitdagingen/verwezenlijkingen: de voorbereiding, het schoolwerk van onze zoon, onze strikte budgettering, visums ter plekke regelen, mobiliteit, 'onder controle houden' van onze bagage (twee reiskoffers)…

Reisperiode: juni 2016 – december 2016
Route: Thailand – Indonesië (Bali) – Filipijnen – Maleisië - Cambodia - Thailand
Vervoer: Vliegtuig, boot, bus, trein, tuk-tuk, scooter
Blog: https://www.tangatanga.com/maartenpatriciathorjiske/

 

Karen & Frank, Timo (10) & Eva (8)

Een avontuur vol eerste keren.

Nieuwe horizonten opzoeken om andere culturen te leren kennen en de gedachten eens rustig op een rijtje te zetten. Dat was de kiem van ons reisidee. Deels een twintig jaar oude jeugddroom (Karen), deels ontstaan uit de nood om er 'even uit te zijn' (Frank). Het werd een avontuur vol 'eerste keren': eerste keer buiten Europa, eerste keer langer dan twee weken op reis, en één van de eerste keren op reis met de kinderen. Resultaat: een soms hilarische evenwichtsoefening tussen plannen, improviseren en momenten van blinde paniek. En vooral: een aaneenschakeling van inspirerende ontdekkingen en ontmoetingen! 

Reisperiode: oktober 2016 - april 2017
Route: Thailand, Cambodia, Maleisië, Singapore en Nieuw-Zeeland.
Vervoer: Openbaar vervoer in Azië, huurauto in Nieuw-Zeeland.
Blog: tangatanga.com/there-and-back-again 

 

Ellen De Maere

Jonge vrouw alleen door Zuid-Amerika.

Ellen, 25 jaar, trok zes maanden door het prachtige Zuid-Amerika. Van het zuidelijke Patagonië tot het noordelijkste puntje van Colombia. Ze reisde alleen, maar leerde daardoor mensen uit de hele wereld kennen, waarvan enkelen goede vrienden zijn geworden. 'Ik heb nooit spijt gehad dat ik alleen aan dit avontuur ben begonnen. Ik reisde vooral met de bus en sliep in hostals. Ik wou een combinatie van avontuur, cultuur, ontspanning, zonzeestrand, natuur en heb dit alles gekregen. Hoogtepunten waren: Patagonië, Iguazu, Death Road Bolivia, Quilotoa Loop Ecuador, Valle de Cocora Colombia... 

Reisperiode: februari - juli 2016
Route: Argentinië - Chili - Bolivia - Peru - Ecuador - Colombia
Vervoer: Bus en huurauto
Blog: https://followthesunandthedirectionofthebirds.wordpress.com/

 

Herlinde Dael

Van het regenwoud over een Belgian Beer Café naar een duikproject.

Na een jaar nadenken en informatie verzamelen besliste Herlinde om een jaar tijdskrediet te nemen om een lange reis te doen. Ze was 10 maanden onderweg, waarvan stukken samen met haar zus Tine. Onderweg zag ze wat vrienden, maar heeft ze vooral nieuwe vrienden gemaakt!
In Ecuador maakte ze een maand haar droom waar in een regenwoudproject. Om wat geld te verdienen werkte ze in Australië in het Belgian Beer Café, kwestie van de goede dingen uit België niet te moeten missen. Daarnaast was ze met haar zus in El Fin del Mundo en deden ze een duikproject op een Caraïbisch eiland.
Onvergetelijke ervaringen waar ze nog bij wegdroomt…

Reisperiode: oktober 2016 – augustus 2017
Route: Australië (3 maand wonen en werken in Melbourne) – Chili & Argentinië (Patagonië) – Ecuador & Galapagos (maand vrijwilligerswerk) – Colombia (duikproject)
Vervoer: Vliegtuig, auto huren, boot, bus, liften
Blog: Geen eigen blog, wel veel tips op backpackbeliefs

 

Tine Dael

Een reis met haar zus, haar lief en alleen met zichzelf.

Voor de tweede maal in haar loopbaan in het onderwijs, nam Tine verlof zonder wedde, dit keer voor 7 maanden. De eerste bestemming was Australië, het land waar ze zeven jaar geleden een stukje van haar hart verloor. Ze verkende er zowel de wereld boven als onder water verkennen, met het Ningaloo Reef als hoogtepunt. Zuid-Amerika was het volgende continent op haar verlanglijstje, met als eerste stop Chili, het land van Isabel Allende, van wie Tine al sinds haar puberjaren gek was op haar boeken. Via Patagonië en Vuurland maakte ze de oversteek naar Argentinië om weer noordwaarts te trekken. Daarna volgden de Galapagos-eilanden, Ecuador en Colombia, waar ze mocht eindigde met deelname aan een duikproject en veel Caraïbische vibes.  Ze reisde afwisselend samen met haar zus, haar lief en alleen met zichzelf. 

Reisperiode: december 2016 – juli 2017
Route: Australië (Melbourne – Tasmanië – Great Ocean Road – Westkust – Sydney) - Chili (Valparaiso – Santiago – Patagonië) - Argentinië (Patagonië – Vuurland – Ushuaïa – Puerto Madryn – Ushuaïa – Buenos Aires) -  Uruguay (daguitstap J) - Ecuador (Galapagos en vasteland) - Colombia ( Caraïbische kust en eilanden San Andres, Providancia, Santa Catalina).
Vervoer: Vliegtuig – bus – huurauto – campervan – liften – boot – golfkar – mototaxi
Blog: neen

BEELDREPORTAGES:

HOE ER GERAKEN? Wegbeschrijving

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer:

Regelmatig bussen vanaf het station Gent-Sint-Pieters, deze stoppen recht tegenover de locatie.
Lijn 41 of lijn 43.

Bereikbaarheid met de auto:

E40 vanaf Oostende > afrit 13 (Drongen) > Volg N466 en Zuiderlaan naar de bestemming > Sla rechtsaf
E40 vanaf Brussel > volg R4 > Neem afrit Drongen > Volg de Zuiderlaan naar uw bestemming > Sla rechtsaf
E17 vanaf Antwerpen > volg R4 > Neem afrit Drongen > volg Zuiderlaan naar de bestemming > Sla rechtsaf

Parkeergelegenheid:

• Parking van 35 plaatsen op het domein.
• 50 plaatsen aan de overkant van de Oude Leiarm (op 50 meter van het clubhuis).
• Parkeergelegenheid aan de Watersportbaan.
• Parking van de Blaarmeersen.

Bijlagen: