U bent hier

Denk je aan een wereldreis, dan heb je vast vragen over hoe je eraan begint.

Onze infoavond maakt je plannen voor een lange reis concreter.

Op zaterdag 2 december 2017 gaat onze jaarlijkse info- en ontmoetingsavond 'Lang Op Reis' door. 

Met zo'n twintigtal informanten en beeldreportages is het een klassieker onder de jaarlijkse activiteiten van Wegwijzer.

Iedereen die nog met vragen - van algemeen tot heel concreet - zit over een langdurige reis, kan terecht bij onze 'ervaringsdeskundigen': doorgewinterde reizigers met minstens een half jaar reisbelevenissen op zak.

PRAKTISCHE INFO:

Datum: Zaterdag 2 december van 18 tot 22 uur.

Plaats: Loods 25, Vissersdijk 2, 9000 Gent
(lage, rode gebouw van Gentse Roei- en Sportvereniging)

Prijs: 10 euro; (GRATIS voor jongeren tot 31 jaar)

Zet je aanwezig op ons Facebookevenement en nodig al je vrienden uit! 

Download hier de programmabrochure van de editie 2016. Het programma voor 2017 wordt gelijkaardig. Het boekje is in de maak en volgt binnenkort.

INFORMANTEN:

Doorlopend van 18 tot 22 uur: ontmoet en praat met informanten die net terug zijn van hun lange reis.

Welke informanten er aanwezig zullen zijn en wat hun ervaringen zijn, wordt hier de volgende weken geregeld aangevuld. 
Je mag rekenen op minstens 20 informanten.

Emma & Thomas

Na hun studies vertrokken Emma & Thomas voor 9 maanden samen op reis. Emma ging 2 maanden eerder om vrijwilligerswerk te doen in Nepal. 
"Het was de beste beslissing van ons leven. Zelf hebben we veel tips en goesting gekregen op de infoavond van Wegwijzer. Nu hopen we dat we andere (toekomstige) wereldreizigers wat meer op weg kunnen helpen." 
Emma en Pieter schreven voor Wegwijzer onder meer een schitterend voorbereidingsverslag en een reflectieverslag met de reële uitgaven.

Reisperiode:  augustus 2016 - juli 2017
Route: Nepal - Indonesië - Maleisië (Borneo) - Singapore - Australië - Nieuw-Zeeland - Thailand - Myanmar - Laos - Cambodja - Vietnam - Mongolië - Rusland
Vervoer: vliegtuig, huurwagen (Australië en Nieuw-Zeeland), bus, trein, brommer, ... 
Bloghttps://www.tangatanga.com/onderweg-met-emma-en-thomas/

Laura & Ben

Route du Monde

Midden 2016 begonnen Laura en Ben aan hun Route du Monde. Met kriebels in de buik stapten ze op het vliegtuig en die kriebels zijn nooit helemaal weg gegaan. Ze rolden van het ene avontuur in het andere, namen mensen mee op hun ontdekkingen, stonden stil bij eeuwenoude gebouwen, versleten hun bergschoenen in ontelbaar veel nationale parken, sliepen op matrassen in hostels/airbnb's/campervan,... Kortom een parel van een reis waarbij cultuur, natuur en een portie gezonde adrenaline elkaar afwisselden. Ze hebben een rugzak vol ervaringen, handige tips en tricks, verborgen plekjes,... om jullie op weg te helpen.

Reisperiode: juni 2016 - mei 2016
Route: Bangkok - Vietnam - Laos - Cambodja - Indonesië (Bali & Lombok) - Nieuw-Zeeland - Patagonië - Chili - Bolivië - Peru - Colombia - Nicaragua - West-Canada
Vervoer: vluchten, openbaar vervoer, brommer/moto, campervan (NZ), auto (West-Canada)
Blogwww.routedumonde.be

 

An & Peter 

Compleet onvoorbereid vertrokken we met enkel een heenticket naar Buenos Aires, Argentinië. Dit zou het begin worden van een jaar vol ontmoetingen, prachtige streken, niet te evenaren ervaringen, de nodige moeilijkheden, maar vooral onvergetelijke herinneringen. We kochten en verkochten drie auto's, stippelden onze routes ter plaatse uit en namen soms een reisbreak door vrijwilligerswerk te doen. We kregen zeer veel bruikbare tips via de informanten op Reismarkt en de infoavond en willen nu heel graag helpen bij het geven van 'het laatste duwtje' aan anderen.

Reisperiode: februari 2016 - februari  2017
Route: Argentinië - Chili - Bolivia - Peru - Nieuw Zeeland - Australië
Vervoer: auto gekocht in Chili - campervan gekocht in Nieuw Zeeland en Australië
Blog: geen, dat is extra tijd om te genieten!

 

Stijn Van De Vijver

12 maanden focus op natuur en avontuur in 3 continenten

Vorig schooljaar nam Stijn een jaar loopbaanonderbreking om zijn grote droom te realiseren: een jaartje reizen rond de wereld. In Azië, Oceanië en Zuid-Amerika lag de focus voornamelijk op het (al wandelend) ontdekken van de prachtige natuur (bergen, regenwouden, natuurparken, vulkanen...) en hier en daar werd dit aangevuld met adrenalineboosts. Een mooie afwisseling tussen eigen vervoer en openbaar vervoer, kamperen en hostels, alleen reizen en met compagnie zorgde voor een unieke en nooit meer te vergeten ervaring!

Reisperiode: juli 2016 - juni 2017
Route: Laos - Cambodja - Indonesië - Australië - Nieuw - Zeeland - Argentinië - Chili - Bolivië - Peru
Vervoer: openbaar vervoer - vluchten + huurwagens in Australië, Nieuw-Zeeland en Chili
Blog: www.stopthinkingstartwandering.com

 

Stefaan Meulyzer

One way naar Azië en Australië

Na het lezen van het inspirerende "Cycling home from Siberia" was het idee om een lange reis te maken, bij Stefaan nooit meer uit het achterhoofd verdwenen. Eind 2015 hakte hij de knoop eindelijk door en na een half jaartje plannen en reikhalzend uitkijken naar de start van zijn tijdskrediet, vertrok hij op zijn eentje met een one way-ticket naar Ho Chi Minh, Vietnam. Van het vooraf zorgvuldig uitgekiende reisplan kwam weinig in huis. Maar een fijne, verrijkende en boeiende reis werd het zonder meer. Stefaan vertelt je met plezier alles over zijn reiservaringen. Over toeristische hoogtepunten, zoals de grottentochten in Vietnam, de trekkings in de Himalaya en de duiksessies in het Great Barrier Reef, maar ook over minder mainstream toeristische avonturen, zoals een boeddhistische stiltemeditatie in de Kathmanduvallei, of het meespelen in een chinese TV-commercial voor kokosmelk.

Periode: maart 2016 - maart 2017
Route: Vietnam - Oost- en midden Australië - Indonesië (Bali, Lombok en Flores) - Nepal - India (Uttar Pradesh) - China (Yunnan) - Myanmar - Thailand - China (Shanghai)
Vervoer: allerhande
Blog: www.prepyourtrip.com en www.verneproject.weebly.com en instagram alias @prepyourtrip

 

Bart Vandewalle

...

Periode
Route:
Vervoer: trekkingfiets
Blog: 
 

Simon Buysse

...

Periode
Route:
Vervoer: trekkingfiets
Blog:

Karoline & Dries, Myrthe (10) , Kasper (9) & Kobe (6)

Met de Toyo als 6de gezinslid trokken we van Oost- naar West-Canada en van Noord naar Zuid-Amerika. Off the beaten track op zoek naar onontgonnen plaatsjes met als motto "Er is hier niemand en toch is het even mooi als de trekpleisters." No nonsens roadtrip met veel avontuur en een gezonde dosis geluk en humor.

Reisperiode: juni 2016 - augustus 2017
Route: Canada - VS - Mexico - Belize - Guatemala - El Salvador - Honduras - Nicaragua - Costa Rica - Panama - Colombia - Ecuador - Peru -  Bolivië - Chili - Argentinië - Brazilië - Uruguay
Vervoer: Eigen 4 x 4
Blogwww.tangatanga.com/met5opreis 

 

Els & Wouter, Siebe (10), Warre (8) & Otis (4)

Tijdens verschillende verre reizen van Els en Wouter met zijn twee, werd de kiem gelegd om later met hun kinderen de wijde wereld te verkennen. Drie jongens en heel wat dromen en plannen maken later, werd de knoop doorgehakt. Met zijn vijven zouden ze een stukje van de wereld gaan verkennen, 11 maand samen op weg. De Transsib van Moskou tot Beijing, trekken in Nepal, Zuid-Oost-Azië per openbaar vervoer, Australië en Japan met de 4WD. Nog nagenietend van dit unieke jaar gunnen ze iedereen graag een kijkje in hun droomreis.

Reisperiode: september 2016 - juli 2017
Route: Rusland - Mongolië - China - Nepal - Zuid-Thailand (Bangkok/ Ko Samed/ Ko Chang/ Ko Mak) - Cambodia - Vietnam - Laos - Noord-Thailand / Ko Samui - Maleisië / Borneo - Australië (Perth naar Broome per 4WD) - Bali - Japan.
Vervoer: openbaar vervoer - huurwagen - vliegtuig
Blog: wegzijnwij.reislogger.nl

 

Miguel & Vicky, Paulina (5 jaar)

Een jaar lang naar de andere kant van de wereld, wie droomt daar nu niet van?

Miguel woonde en werkte reeds eerder in Australië en wilde graag nog eens terug 'down under' met zijn gezin.  Ze kozen bewust voor een rustiger reistempo om ten volle te kunnen genieten van de natuur, cultuur en het stadsleven onderweg.  De walvis vormde een rode draad door hun omzwervingen, want ze wonen tenslotte in de Walvisstraat.

Reisperiode: augustus 2016 - juli 2017
Route: Bali (6 weken), Australië (15 weken), Nieuw Zeeland (13 weken), Cook Islands (3 weken), Singapore (2 weken), Maleisië / Borneo (6 weken), Sri Lanka (4 weken)
Vervoer: 20 vluchten, 5 maanden camper, en voor de rest openbaar vervoer.
Blogwww.tangatanga.com/walvisopreis

 

Patricia & Maarten, 2 kinderen

...

Reisperiode
Route
Vervoer:
Blog:

 

Ellen De Maere

Ellen, 25 jaar, trok zes maanden door het prachtige Zuid-Amerika. Van het zuidelijke Patagonië tot het noordelijkste puntje van Colombia. Ze reisde alleen, maar leerde daardoor mensen uit de hele wereld kennen, waarvan enkelen goede vrienden zijn geworden. 'Ik heb nooit spijt gehad dat ik alleen aan dit avontuur ben begonnen. Ik reisde vooral met de bus en sliep in hostals. Ik wou een combinatie van avontuur, cultuur, ontspanning, zonzeestrand, natuur en heb dit alles gekregen. Hoogtepunten waren: Patagonië, Iguazu, Death Road Bolivia, Quilotoa Loop Ecuador, Valle de Cocora Colombia... 

Reisperiode: februari - juli 2016
Route: Argentinië - Chili - Bolivia - Peru - Ecuador - Colombia
Vervoer: Bus en huurauto
Blog: https://followthesunandthedirectionofthebirds.wordpress.com/

 

Herlinde Dael

Na een jaar nadenken en informatie verzamelen besliste Herlinde om een jaar tijdskrediet te nemen om een lange reis te doen. Ze was 10 maanden onderweg, waarvan stukken samen met haar zus Tine. Onderweg zag ze wat vrienden gezien, maar heeft ze vooral nieuwe vrienden gemaakt!
In Ecuador maakte ze een maand haar droom waar in een regenwoudproject. Om wat geld te verdienen werkte ze in Australië in het Belgian Beer Café, kwestie van de goede dingen uit België niet te moeten missen. Daarnaast was ze met haar zus in El Fin del Mundo en hebben deden ze een duikproject op een Caraïbisch eiland.
Onvergetelijke ervaringen waar ze nog bij wegdroomt…

Reisperiode: oktober 2016 – augustus 2017
Route: Australië (3 maand wonen en werken in Melbourne) – Chili & Argentinië (Patagonië) – Ecuador & Galapagos (maand vrijwilligerswerk) – Colombia (duikproject)
Vervoer: Vliegtuig, auto huren, boot, bus, liften
Blog: Geen eigen blog, wel veel tips op backpackbeliefs

 

Stefanie Kesteloot

...

Reisperiode
Route
Vervoer:
Blog:

BEELDREPORTAGES:

Cape 2 Cape - een roadtrip in beeld

beeldreportage van een trans-Afrika-reis in een hippiebusje

Met hun schattige oranje hippiebusje ‘Beso del Sol’ reden Nat en Anita van het meest zuidelijke punt van Afrika, Cape Agulhas, tot het uiterste noorden van Noorwegen, Nordkapp. Een epische roadtrip. Dwars door Afrika, een beetje Midden-Oosten en een lap noordelijk Europa. Tien maanden avontuur, beleving en emoties. 32.000 harde en zachte kilometers, doorheen 21 landen. Ontmoetingen met mens en dier om nooit te vergeten.

De reis begon in zuidelijk Afrika op het punt waar de Indische- en de Atlantische oceaan elkaar ontmoeten. Een noordoostelijke koers bracht hen door de landen van zwart Oost-Afrika. Vanuit de hooglanden van Ethiopië daalden ze af naar de woestijnen van noordelijk Afrika. Ze volgden de loop van de Nijl doorheen Soedan en Egypte. Reden langsheen de grote piramides, onder het Suezkanaal en door de Sinaï woestijn. Vanuit Israël lieten ze zich varen op de golven van de Middellandse zee tot in Italië. Om dan koers te zetten naar het hoge Noorden waar de zon niet meer onder ging.

HOE ER GERAKEN? Wegbeschrijving

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer:

Regelmatig bussen vanaf het station Gent-Sint-Pieters, deze stoppen recht tegenover de locatie.
Lijn 41 of lijn 43.

Bereikbaarheid met de auto:

E40 vanaf Oostende > afrit 13 (Drongen) > Volg N466 en Zuiderlaan naar de bestemming > Sla rechtsaf
E40 vanaf Brussel > volg R4 > Neem afrit Drongen > Volg de Zuiderlaan naar uw bestemming > Sla rechtsaf
E17 vanaf Antwerpen > volg R4 > Neem afrit Drongen > volg Zuiderlaan naar de bestemming > Sla rechtsaf

Parkeergelegenheid:

• Parking van 35 plaatsen op het domein.
• 50 plaatsen aan de overkant van de Oude Leiarm (op 50 meter van het clubhuis).
• Parkeergelegenheid aan de Watersportbaan.
• Parking van de Blaarmeersen.

Bijlagen: