U bent hier

  • Afstand: 29 km
  • Provincie: Namen
  • Situering: Le Sentier GRT des Monts d’Ardenne
  • Info OV : Gedinne ligt op de lijn Namen – Dinant – Libramont. Treinen tijdens de week om het uur, tijdens het weekend om de 2 uur.

door: François Van den Reym

Na het verlaten van het station, loop je richting centrum Gedinne. Al na een paar honderd meter heb je de keuze tussen rechtdoor over het asfalt of links afslaan langs de Voie Verte (1 km langer). In het centrum van Gedinne pik je in op de GR 126 (Brussegem – Brussel – Namen – Dinant - Membre-sur-Semois) die je aan de linkerkant volgt over een afstand van ongeveer 2 km.  Waar de GR links afslaat richting Louette-Saint-Pierre loop je rechtdoor, richting Tour Millénaire. Je volgt een bijna kaarsrechte brede bosweg van ongeveer 6 km. Maar zeker niet oninteressant: je loopt hier immers dwars door het maquis van Gedinne. Even voor de afslag naar Tour Millénaire ontmoet je opnieuw de GR tekens. Van hier tot de Tour (mooi uitzichten!) is het een paar honderd meter naar rechts, waarna je op je stappen terugkeert en de markering volgt over een afstand van 5,6 km, tot de samenkomst  met de GR 126. Je slaat hier linksaf richting Gedinne en zo verder naar het station.

Le Sentier GRT des Monts d’ Ardenne (le S.M.A.) of het Ardense Bergenpad
De SMA is een thematische langeafstandsroute die ‘de drie hoogste bergen van België’ aandoet. Ze loopt loopt van de Croix Scaille (504 m) via de Baraque Fraiture (652 m) naar de Botrange (694 m). Het pad is een aaneenschakeling van al bestaande GR‘s en is volledig bewegwijzerd, met uitzondering van de eerste etappe van Gedinne tot de Croix Scaille. De totale afstand is 225 km (aanlooproutes niet inbegrepen). Het volledige traject wordt in de twee richtingen beschreven in een aparte Franstalige topogids  ‘Le Sentier GRT des Monts d’Ardenne’ (D/2019/5210/3 - ISBN  : 978-2-930488-24-0). Door zijn aard kent de S.M.A. relatief veel samenkomsten en splitsingen. Het is dan ook aangewezen om je er na elke kruising van te vergewissen dat je op de juiste GR zit. Het kan daarom handig zijn om zich de afzonderlijke topogidsen aan te schaffen.