U bent hier

  • Afstand: 26,5 km
  • Provincie: Namen
  • Situering: Le Sentier GRT des Monts d’Ardenne
  • Info OV : Gedinne NMBS  en Beauraing NMBS liggen op de lijn Namen – Dinant –Libramont. Tijdens de week: treinen om het uur. Tijdens het weekend: treinen om de twee uur. 

door FVdR

Vanaf het station van Gedinne loop je terug naar centrum Gedinne. Hier pik je aan op de GR 126, die je nu volgt naar rechts, tot aan de samenkomst met de GR 577 (Tour de la Famenne). Bij referentiepunt 9 (Carrefour Saint-Pierre) loop je, waar de GR afslaat naar rechts, rechtdoor tot de hoofdweg. Die volg je naar rechts tot het station van Beauraing, iets minder dan 2 km verder.

Het Ardense Bergenpad of Le Sentier GRT des Monts d’ Ardenne of le S.M.A.
De SMA is een thematische langeafstandsroute die ‘de drie hoogste bergen van België’ aandoet. De route loopt loopt van de Croix Scaille (504 m) via de Baraque Fraiture (652 m) naar de Botrange (694 m). Het pad is een aaneenschakeling van al bestaande GR‘s en is volledig bewegwijzerd, met uitzondering van de eerste etappe van Gedinne tot de Croix Scaille. De totale afstand is 225 km (aanlooproutes niet inbegrepen). Het volledige traject wordt in de twee richtingen beschreven in een aparte Franstalige topogids  ‘Le Sentier GRT des Monts d’Ardenne’ (D/2019/5210/3 - ISBN: 978-2-930488-24-0). Door zijn aard kent de S.M.A. relatief veel samenkomsten en splitsingen. Het is dan ook aangewezen om je er na elke kruising van te vergewissen dat je op de juiste GR zit. Het kan daarom handig zijn om zich de afzonderlijke topogidsen aan te schaffen.