U bent hier

Tips & tricks van ervaren reizigers

Een bus ombouwen tot je eigen camper, zit stevig in de lift. In elk land, langs elke kuststrook of bij elk nationaal park vind je wel iemand die er z’n huis op wielen tijdelijk heeft neergeplant. En gelijk hebben ze, die “nomaden” die snakken naar vrijheid. Want wat is heerlijker dan slapen in je eigen bed met zicht op zee en kokerellen in je uitgeruste keuken in de bergen?

Je bus ombouwen tot een gezellige én veilige camper vergt tijd, geld en creativiteit. In deze online webinar tonen andere reizigers hoe zij op eigen houtje hun camper creëerden.

Welke bus kochten ze en waarom? Welke materialen gebruikten ze? Welke stappen zijn er in het ombouwen? Hoe richtten ze hun camper in? En wat zijn de valkuilen die je maar beter vermijdt?

Schrijf je nu in en leer bij van handige harry’s!

Wat?

Online webinar met interactieve sessie

Wanneer?

Zondag 25 oktober van 18u tot 21u30

Kostprijs?

5 euro // gratis voor jongeren tot 31 jaar en Wegwijzerleden

Voor wie?

Of je nu op zoek bent naar een geschikte bus, je camper aan het isoleren bent of gewoon nieuwsgierig bent naar hoe het is om te reizen met je huis op wielen… Iedereen is welkom om bij te leren en vragen te stellen.

Waarom?

Na deze webinar heb je voldoende inspiratie om je bus van A tot Z om te bouwen. Dankzij de tips & tricks van ervaren ombouwers ben je op je hoede voor de valkuilen en wordt je budget- en tijdplanning kinderspel.

De webinar is afgelopen. Als je de opname nog wilt ontvangen, kan je een mailtje sturen naar info [at] wegwijzer.be en schrijf je 5 euro over op het rekeningnummer BE10 8939 4404 6404 met als mededeling 'opname DIY van bus tot camper'.

Sprekers

Kamiel

Type camper: Volkswagen Transporter T3

Bouwtijd: 2,5 maanden

Budget: € 10.000

# zitplaatsen: 2

# slaapplaatsen: 2

Keuken: mobiel gasvuur & wasbak

Toilet: /

Douche: /

Maarten & Amber

"Toen we ons busje zagen waren we op slag verliefd waardoor we de minder goede dingen eraan niet direct zagen. Als je er zelf niet zoveel van kent, neem je best iemand met meer technische kennis mee voor je je bus koopt. Zo neem je geen overhaaste beslissing. Houd ook altijd rekening in je budget voor onvoorziene motorische problemen. We kochten ons busje met een niet originele 1.6 dieselmotor met slechts 70.000 km, maar toch had die na een tijdje wat mankementen."

 

Thema's waarover ze spreken: aankoop bus, materiaal, houtafwerking, extra batterij, elektrisch circuit, keuken

Ayub

Type camper: Mercedes 508D

Bouwtijd: 4 maanden

Budget: € 18.000

# zitplaatsen: 2

# slaapplaatsen: 2

Keuken: gasfornuis & frigo

Toilet: Porta Potti

Douche: buiten

Lore & Johannes

“We hebben vier maanden in Ayub gewoond en gemerkt dat we niets missen. Doordat we in de carrosserie hebben geslepen, hebben we nu twee uitsparingen in de muur. Hierdoor kunnen we in de breedte slapen en kan zelfs Johannes, die 1m90 groot is, uitgestrekt slapen. Ook onze twee uitschuifbare tafeltjes in de keuken zijn een aanrader. We gebruiken ze als ontbijt-op-bed-tafel als we geen zin hebben om het bed om te bouwen.”

 

Thema's waarover ze spreken: keuken, bed, temperatuur- en geluidsisolatie, inrichting, compacte opbergsystemen, gewicht, vensters installeren

Ven Ritchie

Type camper: Mercedes Benz Sprinter 313CDI, 2005, 4x4

Bouwtijd: 45 dagen

Budget: € 12.500

# zitplaatsen: 3

# slaapplaatsen: 2

Keuken: gasfornuis met lpg/butaan tank & compressor frigo

Toilet: Porta Potti

Douche: mobiel & warm

Ulrich & Lot

"Met onze Ritchie reisden we acht maanden van Canada tot Mexico. De functionaliteit was het allerbelangrijkst, de esthetiek een beetje ondergeschikt. Onze 4x4 heeft een waterzuiveringssysteem voor drinkwater, losse watertanks, zonnepanelen, een zonneluifel, een maxxfan, een kluis, dieselverwarming en terreinbanden (aanrader)."

 

Thema's waarover ze spreken: sanitair, zonnepanelen, dakraam, 4x4, low budget en ecologisch verbouwen, elektrisch circuit

FAQ

Hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven doe je via de oranje knop hierboven.

Hoe kan ik deelnemen aan de infoavond?

Nadat je je ingeschreven hebt, ontvang je een inschrijvingsbevestiging waarin je zeker bent van je plaats. Enkele dagen op voorhand sturen we je de uitnodigingslink om toegang te krijgen tot de webinar. Vanaf 17u45 kan je de webinar opstarten. Starten doen we om 18 uur. 

Wat heb ik nodig om deel te nemen?

Een goede (mobiele) internetverbinding is een must om beeld en geluid van de sessies in realtime te kunnen volgen. Verder hoef je je niet voor te bereiden, maar denk misschien al eens na op welke vragen je een antwoord wilt.

Kan ik vragen stellen aan de sprekers?

Zeker! Tijdens de interactieve sessie gaat een moderator in gesprek met de sprekers. Je kan je vragen (max. 5) op voorhand sturen via het inschrijvingsformulier en dan zorgen wij dat ze aan bod komen. Als er je vragen te binnen schieten tijdens de presentatie, kan je die in het chatvenster posten en dan komen we er tijdens de interactieve sessie op terug.

Is de infoavond gratis?

De infoavond is gratis voor jongeren tot 31 jaar en Wegwijzerleden. Ben je ouder dan 31 en geen lid van Wegwijzer? Dan betaal je 5 euro via overschrijving op ons rekeningnummer BE10 8939 4404 6404.

Waarom is de infoavond enkel gratis voor jongeren?

Wegwijzer ontvangt jeugdsubsidies van het Vlaams Ministerie van Cultuur, Jeugd en Media waardoor we ons aanbod gratis kunnen aanbieden aan jongeren (tot 31 jaar).

De link werkt niet. Hoe kan ik dit oplossen?

Als de link niet werkt, kan je proberen om het venster volledig te sluiten en de link opnieuw te openen. Probeer eventueel eens op een andere browser. Zorg ervoor dat pop-up blockers uitgeschakeld zijn.

Ik heb de infoavond gemist wegens technische problemen.

Als je geregistreerd bent, maar je internetverbinding te wensen overlaat, kan je tot twee dagen na de infoavond een mailtje sturen naar info [at] wegwijzer.be en dan sturen we je de heruitzending toe.

Wie organiseert deze infoavond?

Wegwijzer organiseert deze infoavond. Wegwijzer is een non-profit reisinformatiecentrum dat reizigers helpt aan moeilijk te vinden reisinformatie. We ondersteunen doe-het-zelfreizigers tijdens hun reisvoorbereiding en zetten hen aan tot een bewuster reisgedrag. Kom eens langs in onze reisbib in Brugge of ontdek ons aanbod reisverslagen, reistips en dossiers op www.wegwijzer.be.