U bent hier

Wat kan je er vinden?

In de reisbib vind je  de grootste collectie Nederlandstalige reisverslagen ter wereld. Daarnaast vind je info over quasi elke bestemming in de vele reisgidsen, tijdschriften, kaarten, wandel- en fietsroutes, thematische dossiers...

Als je in alle rust je reis grondig wilt voorbereiden, dan is onze reisbib de beste bestemming.
Je kunt er rekenen op medewerkers die je graag persoonlijk bijstaan met correcte en kritische inlichtingen. Ze brengen je ook graag in contact met gelijkgestemde reizigers.

De bibliotheek is een raadpleeg-bibliotheek, alle materiaal blijft ter plaatse. Je kunt uiteraard wel kopies of scans maken (of foto's maken met je smartphone).

Er is gratis WiFi aanwezig en je kunt tijdens je voorbereidingswerk ook een drankje kopen en er is ook een prachtig zonneterras.

Reisbib bezoeken

De reisbib is gratis raadpleegbaar voor alle Wegwijzer-leden en voor jongeren tot 26 jaar.

De bib is open op

  • woensdag van 14-18 uur
  • zaterdag van 10-18 uur (doorlopend)

Uitzonderlijk stellen we de bibliotheek buiten de openingsuren open. Hiervoor neem je telefonisch contact op via 050 33 75 88.

Klasgroepen of jeugdverenigingen kunnen steeds een bezoek aanvragen. Lees hier meer over groepsbezoeken.

Wegbeschrijving

De kantoren en de reisbibliotheek vind je op volgend adres:

Beenhouwersstraat 9
8000 Brugge

De ingang voor bezoekers is om de hoek, in de Korte Lane.

Met het openbaar vervoer

Neem de trein naar station Brugge en ga daarna 15' te voet of neem een bus richting centrum tot de halte 't Zand (aan het Concertgebouw). Daarna is het nog 3 minuten wandelen.

Met de wagen?

Onder het Zand is een grote parkeerplaats. In de straten rondom de reisbib kan je maximaal 2 uur betalend parkeren. Wil je een langere periode in de bibliotheek doorbrengen parkeer je best aan de stationsparking. Daar betaal je €3.5 per dag. Met je parkingticket kan je bovendien gratis gebruik maken van de lijn-bussen richting het Zand.