U bent hier

Veiligheidsmaatregelen omtrent corona

  • Het dragen van een mondmasker is verplicht in het gebouw, dus ook tijdens het zitten.
  • Iedereen is verplicht om de handen te ontsmetten bij het binnenkomen van de reisbib, voor het gebruik van de kopiemachine en na een toiletbezoek.
  • Bij het binnenkomen vragen we om je te registreren.
  • Houd voldoende afstand (min. 1,5 meter) tussen andere bezoekers en medewerkers.
  • Plaats het gebruikte materiaal niet terug in de rekken. Laat gidsen, mappen, tijdschriften, boeken en kaarten op een daarvoor voorziene tafel liggen op het einde van je bezoek. 
  • Voel je je niet goed of ziek? Blijf dan beter thuis en bel ons tijdens de openingsuren met je reisvragen.

 

Wat bieden we?

Zoek praktische info in de grootste collectie (>9000) Nederlandstalige reisverslagen van de Benelux. Blader in de 8000 reisgidsen, 50 tijdschriften, kaarten, wandel- en fietsgidsen...

Een medewerker staat je persoonlijk bij met correcte en kritische inlichtingen en brengt je graag in contact met andere reizigers

Ons materiaal blijft ter plaatse en is niet uitleenbaar. Je kunt uiteraard wel kopies, scans of foto's maken. Er is wifi, drank en een gezellig zonneterras.

Wanneer zijn we open?

De reisbib is gratis toegankelijk voor alle Wegwijzerleden en voor jongeren tot 26 jaar.

De bib is open op

  • woensdag van 14-18 uur
  • zaterdag van 10-18 uur

Uitzonderlijk stellen we de bibliotheek buiten de openingsuren open. Hiervoor neem je telefonisch contact op via 050 33 75 88.

Scholen of jeugdverenigingen kunnen steeds een bezoek aanvragen. Lees hier meer over groepsbezoeken.

Waar vind je ons?

Onze reisbib en de kantoren vind je op dit adres:

Beenhouwersstraat 9
8000 Brugge

De ingang voor bezoekers is om de hoek, in de Korte Lane.

Met het openbaar vervoer

Neem de trein naar station Brugge en ga daarna 15' te voet of neem een bus richting centrum tot de halte 't Zand (aan het Concertgebouw). Daarna is het nog 3 minuten wandelen.

Met de auto

Onder het Zand is een grote parkeerplaats. In de straten rondom de reisbib kan je maximaal 2 uur betalend parkeren. Als je hier langer wilt doorbrengen, parkeer je best aan de stationsparking. Daar betaal je € 3.5 per dag. Met je parkingticket kan je bovendien gratis gebruik maken van de Lijn-bussen richting het Zand.