U bent hier

Coronavirus: inreisvoorwaarden per land

Toeristische reizen naar het buitenland zijn opnieuw toegelaten. Maar opletten geblazen, want heel wat landen (of regio’s) stellen voorwaarden aan toeristen om het land te betreden.

Op onderstaande kaart vind je per land een antwoord op deze belangrijke vragen:

  • Zijn toeristische reizen toegelaten?
  • Moet je een coronatest doen voor/bij aankomst?
  • Moet je in quarantaine bij aankomst?
  • Welke reisvergunning of formaliteiten moet je in orde brengen alvorens te reizen?
  • Gelden er andere voorwaarden voor reizigers die gevaccineerd zijn?

Staat jouw bestemming er niet tussen? Of heb je nog andere vragen over jouw reis? Laat het ons weten via de oranje knop!

Voorwaarden voor reizigers bij terugkeer naar België

Ons land legt bij terugkeer voorwaarden op aan wie naar het buitenland reisde. Wie terugkeert uit een rode zone - ook al ben je gevaccineerd - moet verplicht 7 dagen in quarantaine en zich 2 x laten testen, op dag 1 en op dag 7 na terugkomst. Bij terugkomst moet je ook het Passenger Location Form invullen, waardoor je gemeente weet wie in quarantaine moet. Er wordt strenge controle aangekondigd. 

Onze overheid raadt toeristische reizen naar het buitenland sterk af. Maar dit komt niet overeen met een 'negatief reisadvies'; reisverzekeringen zijn dus wel geldig.

Jeugdverenigingen

Voor jeugdbewegingen is tot nog toe geen duidelijkheid wat betreft buitenlandse kampen deze zomer. Jeugdverenigingen of jeugdorganisaties dienen zich hierover te informeren bij hun eigen koepel of jeugddienst. Op https://buitenlandskamp.be/corona-zomer-2021/ vind je meer info. 

Reisvoorwaarden enkel geldig voor toerisme

Deze reisvoorwaarden zijn enkel van toepassing op toerisme. Reis je naar het buitenland voor andere doeleinden? Neem dan contact op met de ambassade.

Wegwijzer zorgt elke vrijdag voor een update van deze informatie. Het is niet uitgesloten dat informatie op deze pagina achterhaald is op het ogenblik dat je deze raadpleegt. Wegwijzer is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor het gebruik van de informatie op deze kaart.