Zonder categorie

verkoopster te Luang Prabang
Hilde Van den Bosch
verkoopster te Luang Prabang Fotograaf: Hilde Van den Bosch
Tirana - Moulin Rouge
Dirk De Groote
Albanië:  Fotograaf: Dirk De Groote
Pineapple on a houseboat, Backwaters of...
Olivier Anciaux
India: India: heerlijk zoete ananas op onze houseboat  Fotograaf: Olivier Anciaux
Pushkar Temple
Ivan Verschoote
India: India: Brahma temple Fotograaf: Ivan Verschoote
het pad eindigt aan het Laguna...
Hilde Van den Bosch
Argentinië: Laguna Esmeralda, wandeling op 18 km van Ushuaia  Fotograaf: Hilde Van den Bosch

Vredeswandeling in Slovenië van de Alpen tot de zee

De Eerste Wereldoorlog, 100 jaar geleden, werd niet enkel in de Westhoek uitgevochten. 

Ook op het grondgebied van het huidige Slovenië, aan het Isonzo Front, werden bloedige veldslagen geleverd. De laatste in de reeks is bekend als de Slag van Caporetto. Ernest Hemmingway beschreef de gebeurtenissen in 'A Farewell to Arms'.

Ook daar werd de oorlog betwist vanuit loopgraven en versterkte dijken, zoals bij ons aan de IJzer. Alleen was het reliëf helemaal anders. De gruwelen worden sinds enkele jaren herdacht door The Walk of Peace. Deze wandeling is zowat 100 km lang en gaat langs historisch en cultureel erfgoed. De route strekt zich uit van de ingang van een mijnschacht in het Alpendorp Log pod Mangartom in de regio Goriska tot op de Mengore heuvel, op het territorium van Tolmin. Er zijn vijf secties, met behoorlijke hoogteverschillen, die zowel te voet als per fiets kunnen afgelegd worden langs goed aangeduide paden. Langs de route kom je in zes musea, waaronder dat van Kobarid, die je een beeld geven van het  soldatenleven van toen, inbegrepen schuilkelders, monumenten en militaire kerkhoven.

Het hele concept werd nu grondig uitgebreid tot de Alpe Adria Trail, 230 km lang, die naast Slovenië ook Oostenrijk en Italië aandoet. Onder meer het wijngebied Goriska Brda werd geïntegreerd, alsook de regio Goriska, het karstgebied en een gedeelte op Italiaanse bodem.

Meer info: www.alpe-adria-trail.com/en

 

Home
hier aub niet aan komen